První příspěvek


       Můj třídní profesor byl pro mě na úplném začátku studia na gymplu vzorem. Není to samozřejmě skutečný profesor, přesto jeden z nejvzdělanějších lidí které znám. Je jako chodící skripta z medicíny, botaniky, genetiky, biochemie, encyklopedie náboženství a literatury v jednom. Časem se ukázalo spoustu much a tak ale, nikdo z nás není bez chyby.      
       Hlavním důvodem proč už, ale není člověkem kterého obdivuju je, jeho přístup téměř ke všemu. K nám, jako k studentům, ke společnosti, k ostatním lidem. Ten přístup je negativistický. Všechno je špatně, společnost se rozpadá, ostatní učitelé neumějí učit, studenti jsou líní paraziti co vysávají chudáky těžce pracující. Na některých věcech co říká je trocha pravdy. Jenže co jsem si díky němu uvědomila je, že právě ta negativita je něco co mě irituje obecně. Nasraní lidé v tramvaji, spěchající lidé s naštvanými výrazy na ulici, znuděná prodavačka která vás probodává pohledem.
             S vynálezem internetu se agresivita a negativní energie rozlila do širého světa. Totiž hejt na někoho dokáže napsat každý, když je chráněn do jisté míry anonymním prostředím, jakým internet je. Sociální sítě umožňují nejen skvělé věci jako spojovat lidi a komunikovat s ostatními v reálném čase, přestože jsou třeba na druhém konci světa ale i bezmezně šířit nenávist. Mám pocit že my v Čechách právě vynikáme chronickou potřebou neustále remcat, stěžovat si a rezignovaně říkat že s tím nic neuděláme. Pasujeme se do rolí justice a pro každý problém najdeme někoho, kdo za to může ať už jsou problémem drahé rohlíky, nemoci nebo tramvaj, která nepřijela na čas. Mít negativní postoj a stěžovat si na všechno a vždy, je prostě z nějakého důvodu snadnější než se občas nad věci povzdnést a říct si, že o tolik nejde. Nebo se usmát na prodavačku a třeba se usměje na zpátek. Nebo pozdravit tu protivnou bábu z baráku a pokud se vám nedostane odpovědi, mávnout nad tím rukou. Na světě je tolik špatných věcí, tak proč si další vytvářet z malicherností. Nejsem žádný objímač stromů a nebo za každou cenu pozitivní člověk, ale byla bych radši kdybych až když příště půjdu do školy slyšela spíše ,,Dobrý den, doufám že jste si užili víkend” namísto ,,Celá společnost se řítí k úpadku, vaše chování je příšerné a kvůli vám musím stále něco řešit”.




Komentáře

Oblíbené příspěvky